www . Tom Brands . nl

 

Wat doe ik?
 

 

Wat doe ik? » Apeldoorner.COM » Plugged! 6

 

Plugged! 6Plugged meets Dutch Delight! III
(Plugged! VI)

Titel: Plugged meets Dutch Delight!
Locatie: Poppodium Gigant, Apeldoorn
Dag/datum: Vrijdag 16 januari 2009
Aanvang: Open vanaf 19:30 uur
Leeftijd: Alle leeftijden. Legitimatie verplicht.
Entree: € 6,- voorverkoop, € 7,- deurprijs


Samenvatting: Sanchez wint zesde editie Plugged in uitverkocht Gigant
De band Sanchez is de winnaar geworden van de zesde editie van het muziekevenement Plugged! voor jongeren dat vrijdagavond 16 januari in Gigant in Apeldoorn plaatsvond. Wederom streden zes bands om de winst van het muzikale jongerenevenement. Plugged wordt georganiseerd door Tom Brands en Tom van der Beek van jongerenplatform Apeldoorner.COM en Martijn van Duivenboden en Ron Wielens van Gigant.

Deelnemende bands
De deelnemers waren Sgt. Pepper (genre fusion, electro), Nagging Neighbours (genre pop, rock), Sanchez (genre rock, alternative), Kamertuig (genre rap, hiphop), Icarus Wings (genre expirimental, rock) en Beermace (genre hardrock, rock). Een frisse mix van diverse genres en allemaal Apeldoornse jongeren. Na vijf edities en elke editie zes optredens zou je verwachten dat onderhand de vijver met Apeldoornse bandjes leeggevist is, maar het tegendeel bleek uit de inschrijvingen. Maar liefst twaalf bands schreven zich in voor deelname. De organisatie concludeert dat er voorlopig aanbod voldoende is en er in Apeldoorn steeds nieuwe bandjes ontstaan. De deelnemende bands werden door zowel publiek als een vakkundige jury beoordeeld. Elke band kreeg zoals gebruikelijk een kwartier speeltijd.

Vilmos Pluim
De zesde editie van Plugged kent een speciaal thema. In de zomer van 2008 overleed de 20-jarige Vilmos Pluim, presentator van Apeldoorner.COM. Vijf edities stond de talentvolle presentator bij Plugged op het podium en verzorgde in geheel eigen stijl de aankondiging van de bands. Met de meest opvallende outfits was Vilmos degene die er op het podium altijd de sfeer erin bracht. Hier werd tijdens de zesde editie van Plugged natuurlijk bij stil gestaan. Vilmos was groot fan van Phil Collins en zijn band Genesis. Als 'tribute to Vilmos' gaf de organisatie de deelnemende bands een opdracht mee. Zij moesten één van hun nummers baseren op een nummer van Phil Collins of Genesis. Dit mocht geheel een cover zijn of de band mag er een eigen draai aan geven.

Voorprogramma
Editie zes kende een dubbel voorprogramma. Bij inloop trapte de Apeldoornse rapformatie G-Clan die we al eerder zagen op de eerste editie van Plugged in 2006 om 19.30 uur af en warmde vervolgens de alternative rockband Surreal vanaf 20.00 uur de zaal op voor de eerste deelnemer. Zeven bands schreven zich in voor het voorprogramma. Via een poll konden jongeren vervolgens aangeven wie er volgens hen in het voorprogramma zou moeten staan. De eer was aan G-Clan en Surreal.

Nieuwe presentator
Olivier Deriga is de nieuwe presentator van Apeldoorner.COM. Samen met Ferry Heidekamp streed hij zaterdag 13 december 2008 tijdens het Heldengala 2008 om wie voortaan het muziekevenement Plugged mag presenteren. Na een auditie-ronde en de finale op het heldengala is Olivier Deriga dus degene die we voortaan bij Apeldoorner.COM op het podium zien en wellicht in de toekomst ook voor de camera bij OnStream.

Optredens tijdens juryberaad

Na de publiekstemming werden de stemmen geteld worden en ging de jury in beraad. Tijdens dit beraad verzorgde het duo Susanne van Rijn en Rogier de Vries onder de naam Chopitos een optreden.

DJ Ovis & DJ Row Sunshine
Tussen de optredens door zorgden DJ Ovis & DJ Row Sunshine zoals gebruikelijk voor de muziek.
Ook na afloop van de bandjeswedstrijd werd er een afterparty gegeven.

Jury
De jury bestond dit keer uit muzikant Juul Beerda die de voorgaande editie ook in de jury zat, drummer Tim Scholten van de inmiddels opgeheven band Base-ment die we ook al eerder zagen op Plugged en Marc Kluijver, hoofdredacteur van het de culturele magazines APLD en Eigen!

Dutch Delight
Het werd de derde editie in samenwerking met het landelijk platform Dutch Delight van Stacey Rookhuizen. Door de samenwerking met Dutch Delight werd Plugged naar een hoger schaalniveau getild en werd het mogelijk om de winnaars veel meer kansen en leuke prijzen te bieden.

Prijzen

De winnaar van Plugged 6 krijgt een interview met foto in De Stentor/Apeldoornse Courant, een fotoshoot door Gerhard Witteveen en een huisstijl en website van het bedrijf Mediaxperience. Verder diverse prijzen via Dutch Delight. Daarnaast wordt er ook een prijs uitgereikt ter ere van Vilmos Pluim, namelijk een door een kunstenaar bespoten Fender Stratocaster (gitaar) met daarop uiteraard een eerbetoon aan Vilmos. Dit wordt een wisseltroffee die elke editie terug komt. De winnaars van Plugged worden in de gitaar gegraveerd. De overige deelnemers ontvangen zoals gebruikelijk troostprijzen in de vorm van tegoedbonnen te besteden bij Plato Music aan de Brinklaan. Daarnaast krijgen alle deelnemers een interview en speeltijd bij Radio Apeldoorn.

APLDrink
Voorafgaand aan Plugged! vond op vrijdag 16 januari 2009 APLDrink plaats in Gigant Café vanaf 17.00 uur. Gigant, Apeldoorner.COM, apld, eigen! en wijontwerpen sloegen de handen ineen. 'Have a drink' met cultureel en kunstzinnig Apeldoorn. Ontmoet, praat met, begroet en maak kennis met mensen uit de Apeldoornse culturele, kunstzinnige en creatieve wereld. De eerste editie krijgt een Zweeds tintje. Aansluitend op deze meeting in Scandinavische sferen vindt in de popzaal van Gigant Plugged! plaats.

De culturele en kunstzinnige borrel APLDrink is er zoals de naam al zegt voor alle Apeldoorners uit de creatieve, kunstzinnige en culturele sector, zoals mensen die werkzaam zijn voor een culturele organisatie, fotografen, muzikanten, kunstenaars, schrijvers, vormgevers enzovoort. Het vindt plaats in Gigant Café, in het hart van het Apeldoornse cultuurkwartier. Kunst en cultuur is een gemeenschappelijk deler van Gigant, het CBK, het cultureel magazine APLD en natuurlijk ook het muzikale evenement Plugged van Apeldoorner.COM. Gezelligheid, ontmoeten en kruisbestuiving van creatieve en kunstzinnige ideeën staan centraal bij APLDrink.

Winst Heldengala 2008

Jongerenplatform Apeldoorner.COM is zaterdagavond 13 december 2008 tijdens het Heldengala in CODA behoorlijk in de prijzen gevallen. De website zelf won in de categorie 'media' en Plugged won in de categorie 'cultuur'. Dubbele winst dus voor Apeldoorner.COM. In januari 2009 bestaat Apeldoorner.COM alweer drie jaar. De winst op het Heldengala 2008 in december is natuurlijk een prachtig verjaardagscadeau.

Programma
17.00 - 19.00 APLDrink Gigant Café
19.00 - 19.30 Popzaal open
19.30 - 20.00 Voorprogramma: G-Clan
20.00 - 20.05 Opening/welkom, voorstellen nieuwe presentator
20.05 - 20.35 Voorprogramma: Surreal
20.35 - 20.45 DJ + Ombouwen
20:45 - 21.00 Nagging Neighbours
21:00 - 21.15 DJ + Ombouwen
21.15 - 21.30 Sanchez
21.30 - 21.45 DJ + Ombouwen
21.45 - 22.00 Beermace
22.00 - 22.15 DJ + Ombouwen
22.15 - 22.30 Sgt. Pepper
22.30 - 22.45 DJ + Ombouwen
22.45 - 23.00 Icarus Wings
23.00 - 23.15 DJ + Ombouwen
23.15 - 23.30 Kamertuig
23:30 - 23.45 Publieksstemming, Juryberaad en optreden Chopitos
23:45 - 24.00 Prijsuitreiking
24.00 - 24.05 Nummer winnaar
24:05 - 01.00 Afterparty DJ Ovis

Foto's

Klik op een foto voor een grotere afbeeldingAPLDrink


APLDrink


APLDrink


Peter Eemsing


APLDrink


Plugged


Sponsor De Stentor


Stemdozen


Publiek


Optreden


Olivier Deriga


Marc Kluijer & Tim Scholten


Olivier Deriga


Optreden


Optreden


Mark Paalman & Tom Brands


Optreden


Publiek


Publiek


Kamertuig


Olivier Deriga


Coen Pennings


Optreden


Vilmos Pluim & Olivier Deriga


Marc Kluijver duim omhoog


Rogier de Vries


Tom Brands en jury tellen stemmen


Rogier de Vries


Jury op podium


Juul Beerda


Juul Beerda


Prijsuitreiking


Prijsuitreiking


Prijsuitreiking


Sanchez


Klik op een foto voor een grotere afbeelding


In het nieuws:


Vooraf

Bron: De StentorBron: Apeldoorns Stadsblad


Bron: Apeldoorns StadsbladBron: De Stentor

AchterafBron: De Stentor


Bron: Apeldoorns Stadsblad

Klik op een afbeelding voor een groter formaat