www . Tom Brands . nl

 

 

 

Wethouder Paul Blokhuis van de gemeente Apeldoorn

Digitaal in gesprek met Apeldoornse jongeren op jongerenwebsite Apeldoorner.COM


 

Jongeren in debat met Paul Blokhuis

APELDOORN - De Apeldoornse jongerenwebsite Apeldoorner.com is drie weken lang het forum voor een discussie tussen wethouder Paul Blokhuis en Apeldoornse jongeren. Afgelopen weekeinde opende de wethouder er een eigen profiel op de site. Blokhuis is onder meer wethouder van jeugdbeleid, communicatie en evenementen.

Blokhuis zegt het belangrijk te vinden een goed contact te onderhouden met Apeldoornse jongeren. ,,Ik vind Apeldoorner.com een fantastisch medium om op een eigentijdse manier in contact te komen met de Apeldoornse jongeren'', zo zegt hij op de site. Blokhuis zegt erg benieuwd te zijn naar wat er leeft onder de jeugd. ,,Ik ben benieuwd naar jullie mening over bepaalde onderwerpen. Daarom zal ik ook enkele topics openen in het forum met een aantal vragen en stellingen. En ik zal uiteraard ook actief deelnemen aan de discussie. Misschien nodig ik wel jongeren uit op het stadhuis om naar aanleiding van een interessante discussie op het forum er over door te praten'', aldus Blokhuis.

Recente thema's als het vertrek van jongeren uit de stad, alcoholmatiging en loverboys zijn de directe aanleiding voor het project.


Wethouder Blokhuis digitaal in discussie met jongeren

Meepraten en meedenken met gemeentelijk beleid

Wethouder Paul Blokhuis (ChristenUnie) gaat digitaal in gesprek met jongeren op de website www.apeldoorner.com. De wethouder van o.a. Jeugdbeleid, Communicatie, Evenementen en Burgerzaken gaat in discussie over zaken die in Apeldoorn spelen. De wethouder neemt zelf initiatief door het aanmaken van een eigen profiel op de jongerenwebsite en het plaatsen van stellingen in het forum. De jongeren kunnen dan via de website reageren en discussiëren over de stellingen. Ook kan de wethouder reageren.

Wethouder Paul Blokhuis: 'Ik vind het belangrijk goed in contact te zijn met de Apeldoornse jeugd. Apeldoorner.COM is in mijn ogen een fantastisch medium om op een eigentijdse manier in contact te komen met de Apeldoornse jongeren. Er zijn ruim 30.000 jongeren lid van! Ik ben erg benieuwd wat er onder de jeugd leeft. De laatste maanden speelt er natuurlijk best veel, zoals de jonge vlucht, de alcoholmatiging en loverboys. Ik wil graag met jongeren daarover van gedachten wisselen.’

Het toepassen van nieuwe communicatievormen is voor de gemeente Apeldoorn niet nieuw. Eerder al werd Virtueel Apeldoorn gebouwd en gebruikt om met inwoners van Apeldoorn op een speelse manier in contact te komen.


 

 

 

Klik op de afbeelding voor het originele formaatApeldoornse jongeren in gesprek met wethouders Paul Blokhuis en Hans Wegman

Woensdagavond 2 september 2009 is een groep Apeldoornse jongeren op een laagdrempelige manier met wethouders Paul Blokhuis en Hans Wegman van de gemeente Apeldoorn in gesprek gegaan. Van de generatiekloof tussen de politiek en de jongeren, de aanpak van uitgaansgeweld, het legaliseren van stoepkrijten, kunst in de openbare ruimte, hbo en studentenhuisvesting en het organiseren van een evenement: Tal van zaken waarover beide bestuurders en de jongeren met elkaar over van gedachten wilden wisselen. Zo daagden de wethouders de jongeren bijvoorbeeld uit om met een plan te komen voor een stoepkrijtevenement in Apeldoorn en mag een PABO-student een week meelopen met onderwijswethouder Wegman. De jongeren gaven aan te waarderen dat de wethouders contact met hen zochten en afgesproken is om vaker stellingen te plaatsen op jongerenwebsite Apeldoorner.COM, maar ook om eens per kwartaal met jongeren om de tafel te zitten. Ook raadslid Bas Koers was aanwezig.

 

 

 

 


 

N.a.v. de stellingen die wethouder Paul Blokhuis van de gemeente Apeldoorn op het forum van jongerenwebsite Apeldoorner.COM plaatste gaven bepaalde jongeren aan het te betreuren dat stoepkrijten verboden was in Apeldoorn. Zij maakten namelijk vaak creatieve en door veel mensen gewaardeerde stoepkrijttekeningen in het centrum van Apeldoorn. Raadslid Bas Koers van de gemeente Apeldoorn diende vervolgens een motie in bij de gemeenteraad van Apeldoorn om stoepkrijten in Apeldoorn te legaliseren. En met resultaat. Beheerder Tom Brands van jongerenplatform Apeldoorner.COM vindt het goed dat de jongerenwebsite een medium een rol kan vervullen om een brug te slaan tussen jongeren, gemeenteraad en wethouders van de gemeente.