www . Tom Brands . nl

 

Wat doe ik?
 

 

Wat heb ik gedaan? » Cursussen

Communicatie is van ons allemaal 2008

Inleiding
Over elk voorstel, projectplan of besluit wordt gecommuniceerd. Wees je bewust van de manier waarop je communiceert, op welk tijdstip je communiceert en hoe je in je communicatie rekening houdt met eventuele bestuurlijke gevoeligheden. Een goede communicatie begint bij jou! In de workshop helpt de afdeling Strategie, Communicatie en Kabinet (SCK) je op weg om communicatie voor jou te laten werken.

Doelgroep
Iedereen die te maken heeft met een strategische inzet van communicatie. Denk o.a. aan beleidsmedewerkers, adviseurs, projectleiders en leidinggevenden.


Inhoud en opzet
In de workshop maak je kennis met een aantal collega’s van de afdeling SCK. Ze vertellen je over de gemeente en haar communicatie, over de werkwijze van de afdeling en hoe en wanneer je de communicatieadviseurs kunt inschakelen. Ze richten ook je blik naar buiten en vertellen je wat een goede communicatie voor je kan doen. En wat er gebeurt bij bestuurlijk gevoelige onderwerpen waarbij te weinig aandacht gegeven wordt aan een goede communicatie. Dit illustreren ze met praktijkvoorbeelden. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

Resultaat
Je bent in staat aan te geven welke rol communicatie speelt in het gemeentelijke proces, je bent op de hoogte van de werkwijze van SCK en je bent je bewust van je eigen rol in het geheel van de gemeentelijke communicatie.

Duur
1 dagdeel.

Datum
November 2008.

Trainer(s)
Heleen Brandt, Ernst Jan Peters & Frank Nel.

Kosten
Er worden geen kosten doorbelast aan de diensten.