www . Tom Brands . nl

 

Wat doe ik?
 

 

Wat heb ik gedaan? » Cursussen

FinanciŽn 2009

Inleiding
Geld speelt vaak een belangrijke rol als er beslissingen moeten worden genomen. Hoe gaat dat bij de gemeente Apeldoorn in zín werk? Hoe verloopt de financiŽle cyclus, wat is de verhouding tussen de MPB, voorjaarsnota en de jaarrekening? En bij wie moet ik zijn als ik vragen heb bij het opstellen van een projectplan en een budget nodig heb terwijl de budgetten al zijn vastgesteld? Herkenbare vragen? Meld je aan voor de workshop financiŽn voor niet-financiŽle medewerkers en je krijgt op al je financiŽle vragen een antwoord.

Doelgroep
Medewerkers en leidinggevenden die geen financiŽle achtergrond hebben maar er in hun dagelijkse werk wel mee te maken hebben en willen weten hoe het reilt op zeilt op financieel gebied binen de gemeente Apeldoorn
.

Inhoud en opzet
Het programma bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Er is aandacht voor de verschillende financiŽle instrumenten (begroting, jaarrekening, turaps, voorjaarsnota en MPB), het proces rond de begroting en de onderdelen ervan, de financiŽle positie van de gemeente (inkomsten en uitgaven, reserves en voorziening) en de integrale bestuurlijke planning. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen uit je eigen praktijk.

Resultaat
Je hebt inzicht in de financiŽle cyclus en positie van de gemeente Apeldoorn en weet wat er op financieel gebied van je verwacht wordt en wie je er bij kan adviseren.

Duur
1 dagdeel.

Datum
12 mei 2009.

Trainer(s)
Collega van FinanciŽn & Belastingen.

Kosten
Er worden geen kosten doorbelast aan de diensten.