www . Tom Brands . nl

 

Wat doe ik?
 

 

Wat heb ik gedaan? » Cursussen

Onderhandelen 2009

Inleiding
Zogauw er gemeenschappelijke en tegelijk tegenstrijdige belangen zijn, is onderhandelen nodig om tot overeenstemming te komen. Dat is dagelijkse kost voor veel collega’s. Denk je ook wel eens na afloop van een gesprek, onderhandeling of conflict: 'Dit had ik beter anders kunnen aanpakken' of 'Nu ben ik er alweer ingetrapt'? Je laat je misschien te veel leiden door persoonlijke verlangens, de wensen van de andere partij of de opgelegde tijdsdruk. In de intensieve training 'Onderhandelen' leer je de basiprincipes van win-win en positioneel onderhandelen. Ook leer je welke stijl van onderhandelen het beste bij jou past zodat je vanuit je persoonlijke kracht resultaten kunt behalen.

Doelgroep
Iedereen die regelmatig in een onderhandelingspositie zit, met zowel interne als externe partners. Denk hierbij o.a. aan inkopers, projectleiders en projectmedewerkers. HBO werk- en denkniveau.


Inhoud en opzet
Tijdens de training worden verschillende praktische onderhandelingsmodellen aangereikt, waaronder ‘De onderhandelingscirkel’, het Harvard-model. De essentie is leren sturen op proces èn inhoud: zacht op de relatie, hard op de inhoud. Wat te doen als je er niet uitkomt? Of als er een conflict is? Je eigen casus staat centraal en is leidraad voor de training. Korte oefeningen en simulaties geven je inzicht in je eigen manier van onderhandelen en bieden je de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens de hele training ontvang je feedback van de trainers en je medecursisten onder andere aan de hand van videobeelden.

Resultaat
Je inzicht in je eigen stijl van onderhandelen is vergroot en je weet deze constructiever in te zetten. Je weet in te zetten op een win-win situatie en creatieve oplossingen te vinden.

Duur
Twee aaneengesloten dagen en een terugkomdag.

Datum
Maandag 18 mei, dinsdag 19 mei 2009 en maandag 8 juni 2009 (9.00 - 17.00 uur).

Trainer(s)
Mieke Laarakkers en Guus Hustinx, Intens Training.

Kosten
€ 1.250,- per deelnemer.