www . Tom Brands . nl

 

Wat doe ik?
 

 

Wat heb ik gedaan? » Cursussen

De stadsdeelaanpak 2009

Inleiding
Vanaf 2006 werkt de gemeente Apeldoorn volgens de stadsdeelaanpak. De stadsdeelaanpak richt zich op een betere communicatie en samenwerking tussen partners in de wijk, tot het vergroten van invloed van de burgers op de werkzaamheden die plaatsvinden in de wijk en tot een betere verankering in de gemeentelijke organisatie. Externe oriŽntatie ten voeten uit! Ben je benieuwd naar wat de stadsdeelaanpak inhoudt en naar de rol die jij er samen met verschillende collega's in kunt spelen, geef je dan op voor de workshop 'Externe oriŽntatie: de Stadsdeelaanpak'.

Doelgroep
Nieuwe medewerkers die op beleids- en uitvoerend gebied te maken krijgen met wijkgericht werken/de stadsdeelaanpak. De bijeenkomst staat ook open voor medewerkers die geÔnteresseerd zijn in hoe we als gemeente onze externe oriŽntatie handen en voeten geven.


Inhoud en opzet
De workshop bestaat uit drie onderdelen. Na een korte presentatie over wat de stadsdeelaanpak inhoudt, ga je aan de slag met een management game waarin je aan de lijve ervaart wat het wijkgerichte werken inhoudt. De bijeenkomst wordt afgesloten met een plenaire terugkoppeling van je ervaringen. De workshop laat je ondervinden dat de uitdaging van wijkgericht werken is om je vakkennis te matchen met door burgers aangedragen wensen en knelpunten.

Resultaat
Je bent op de hoogte van de stadsdeelaanpak en hebt inzicht in wat de stadsdeelaanpak van de organisatie vraagt.

Duur
1 dagdeel.

Datum
16 juni 2009.

Trainer(s)
Theo van Luijk, hoofd afdeling Wijkzaken, en Marjan van Loenen, adviseur managementpool.

Kosten
Er worden geen kosten doorbelast aan de diensten.