www . Tom Brands . nl

 

 

 

Het Apeldoornse jongerenpanel


Oprichter, coördinator en voorzitter van het Apeldoornse jongerenpanel, dat gevraagd en ongevraagd advies geeft over zaken die de jeugd in Apeldoorn aangaan. Tevens een klankbordfunctie voor de o.a. gemeente Apeldoorn.


 

Jongerenpanel gaat instanties advies geven

APELDOORN - Het jongerenplatform Apeldoorner.com gaat een jongerenpanel oprichten dat op verzoek advies kan uitbrengen over zaken die de jeugd betreffen. Doelgroepen zijn instanties die meer willen weten over de jeugd van Apeldoorn, zoals de horeca, scholen, politieke partijen en de gemeente.

Beheerders Tom van der Beek en Tom Brands van jongerensite Apeldoorner.com zeggen in toenemende mate vragen te krijgen over wat zij samenvatten als 'de mening van de Apeldoornse jeugd'. Om die vragen te beantwoorden hebben ze besloten een officieel jongerenpanel op te richten. Voorlopig zullen twintig jongeren worden uitgenodigd om zitting te nemen in het panel.

Apeldoorner.com wil daarbij een goede mix van Apeldoornse jongeren. Daarom is het platform op zoek naar jongeren die op het middelbaar onderwijs zitten, het MBO en HBO, de universiteit, maar ook jongeren die werken. Eerder leverden Van der Beek en Brands zelf de antwoorden op basis van eigen ervaringen en informatie die bij Apeldoorner.com binnenkwam. ,,Maar omdat we zelf niet alle wijsheid in pacht hebben, willen we door middel van dit panel partijen de mogelijkheid bieden in contact te komen met de jeugd om hen zo te raadplegen'', aldus Van der Beek en Brands. Maar het zal ook andersom werken, zeggen beiden, omdat jongeren via het panel ook hun eigen mening kunnen geven.

Het panel komt regelmatig bij elkaar, maar kan zo nodig ook snel per e-mail worden geraadpleegd. Apeldoorner.com begon als website, maar heeft meer activiteiten, zoals muziekevenement Plugged!.