www . Tom Brands . nl

 

Wat heb ik gedaan?

 

Referentie
Bas Koers Raadslid, gemeente Apeldoorn Nominatie JAvhJ 01-09-2009
Aanleiding: Nominatie landelijke verkiezing Jonge Ambtenaar Van Het Jaar 2010.

 

Motivering
Tom is een erg ondernemend persoon. Hij is als ambtenaar erg zichtbaar en actief, maar ook buiten zijn werk is hij erg zichtbaar in de Apeldoornse samenleving. Hij is een van de medeoprichters van de succesvolle Apeldoornse jongerensite www.apeldoorner.com en organiseert veel activiteiten voor jongeren.

Hij is gedreven, kritisch en nooit te beroerd om de helpende hand te bieden. Hij weet goed hoe de hazen lopen en beschikt over een stevig netwerk. Hij beschikt over goede communicatievaardigheden, zowel in het stadhuis als daarbuiten (bijv. met jongeren) weet hij helder een boodschap over te brengen.

Tom Brands is goud waard voor Apeldoorn. Veel ambitieuze jongeren trekken weg uit Apeldoorn, maar Tom is juist een persoon waar we als gemeente trots op mogen zijn. Daarom ben ik ook van mening dat Tom Brands genomineerd moet worden als jonge ambtenaar 2010.

Korte omschrijving van het werk de genomineerde
- Hij houdt zich bezig op het gebied van wonen.
- Is erg betrokken bij jeugdbeleid.
- Is betrokken bij het stoppen van de jonge vlucht, wat inhoudt dat we meer hoger onderwijs willen aantrekken in Apeldoorn en voorzieningen zoals horeca en (studenten)woningen op peil willen brengen.

Genomineerde heeft een bijzondere belangstelling voor de publieke zaak, omdat:
- Hij zichtbaar is in de samenleving.
- Hij beschikt over een groot netwerk.
- Hij verschillende initiatieven ontwikkeld en uitvoert in Apeldoorn.
- Hij een neus heeft voor actuele ontwikkeling die er toe doen.
- Hij een heldere visie heeft over de toekomst van Apeldoorn.

Genomineerde vernieuwt de overheid en komt met creatieve oplossingen, zoals:
Tom is mede verantwoordelijk geweest voor het project "Digitaal uitgaan in Apeldoorn". Een digitale replica van het uitgaansgebied Het Caterplein in Apeldoorn. Een verbinding tussen deze digitale omgeving en jongerenwebsite Apeldoorner.COM leverde bezoekersrecords op. Dit maakte deel uit van het project Virtueel Apeldoorn van de gemeente Apeldoorn. Dit project is ook genomineerd voor de European E-government Awards. www.virtueelapeldoorn.nl

Genomineerde is een goede ambassadeur voor jonge ambtenaren, omdat:
Hij is zelf jong en weet daardoor de belangen van jongeren goed te vertalen naar beleidsniveau. Verder is hij erg vernieuwend, komt met creatieve oplossingen en kan hij zowel op een zakelijke als op een meer informele manier ondernemen.

Genomineerde heeft lef, gedrevenheid en behaalt goede resultaten, dat blijkt uit:
Uit de verschillende activiteiten die hij initieert. Stilzitten zit er voor hem niet bij. Op zijn persoonlijke website staat een overzicht van allerlei activiteiten die mede dankzij zijn inzet mogelijk zijn geworden. Zie bijvoorbeeld http://www.tombrands.nl/Apeldoorner.html

Genomineerde heeft een toekomstvisie die inspireert en motiveert, dat blijkt uit:
Het tegengaan van de jonge vlucht maakt deel uit van het strategisch kader van Apeldoorn. Binnen het strategisch kader proberen wij een samenhangende visie neer te zetten voor de toekomst van Apeldoorn. Tom heeft een op het gebied van wonen en jeugdbeleid een waardevolle bijdrage geleverd en weet ook jongeren uit de samenleving te mobiliseren om de politiek scherp te houden.

Bas Koers
Raadslid GroenLinks Apeldoorn