www . Tom Brands . nl

 

Wat doe ik?
 

Wat doe ik? » Plugged! X

 

Plugged! X


Plugged! X (Plugged! 10)

Titel: Plugged X
Locatie: Poppodium Gigant, Nieuwstraat Apeldoorn
Dag/datum: Vrijdag 11 maart 2011
Aanvang: Open vanaf 19:30 uur
Leeftijd: Alle leeftijden. Legitimatie verplicht.
Entree: € 6,- voorverkoop, € 7,- deurprijs

Algemene informatie

Organisatie: Tom Brands, Joram Wentink & Tom van der Beek
Presentator: Coen Pennings
Jury: Siebe Palmen, Reinier Groenendijk & Peter Vroon
DJ: Peter van Laren - Le Kink du Soleil
Deelnemers: Concrete, Ben van Essen, One of Each, Life shall be glorious, Side Effect en Ten Past Nine
Winnaar: Ben van Essen

 

Ben van Essen, foto door Joke de Wolde

 

Videoverslag:
 

In het nieuws:


Achteraf in het nieuws

 

Bron: De Stentor

 

Bron: De Stentor

 

Bron: De Stentor

 

Bron: Apeldoorn Direct.nl

 

Bron: Apeldoorns Stadsblad


 Vooraf in het nieuws

Klik voor een grotere versie

Bron: De Stentor

 

Bron: ApeldoornExtra

 

 

Bron: De Stentor

 

 

Bron: Apeldoorn Direct.nl

 

Bron: De Stentor

 

Tekst artikel De Stentor

Plugged! Wegens groot succes geprolongeerd

Het duo Tom Brands en Tom van der Beek organiseert al sinds 2006 de bandcompetitie Plugged in Gigant. De laatste paar edities versterkt ook Joram Wentink het team. Plugged is ontstaan vanuit jongerenplatform Apeldoorner.COM. Destijds bleek er een sterke behoefte aan een podium voor startende lokale bands. Inmiddels kan Apeldoorn terug kijken op negen succesvolle edities. Op vrijdagavond 11 maart 2011 vindt de 10e editie plaats en daarmee bestaat Plugged ook vijf jaar. Ondanks dat de website Apeldoorner.COM niet langer online is, willen het trio, in goede samenwerking met Gigant, Plugged blijven organiseren. Het evenement heeft zichzelf inmiddels bewezen en kan op eigen benen staan.

We merken keer op keer dat we in een behoefte voorzien en we zijn erg blij dat dit initiatief kan blijven bestaan. We hopen ook van de 10e editie weer een succes te maken met goede optredens, een gezellige sfeer en een goed gevulde zaal. Stiekum zijn we er wel trots op. Zonder landelijk bekende doorgebroken artiesten op het podium, maar puur jong lokaal talent, is het ons een aantal keer gelukt om de popzaal van Gigant uitverkocht te krijgen!

De mooiste edities waren wat ons betreft de derde en vierde editie. Tijdens de derde editie werd het eerste nummer van 055 Magazine, het jongerenblad voor Apeldoorn, gepresenteerd en tijdens de vierde editie bestond Apeldoorner.COM twee jaar. Het boekje 'twee jaar Apeldoorner.COM' werd toen uitgereikt. Het was natuurlijk ook geweldig toen we tijdens het Heldengala in 2008 zowel in de categorie cultuur met Plugged wonnen als met Apeldoorner.COM in de categorie media. Dat voelde als een stukje erkenning. Daar waren we uiteraard erg blij mee.

De basis en succesfactoren van Plugged willen we niet uit het oog verliezen. Het moet laagdrempelig en toegankelijk zijn en blijven voor jongeren en dus hanteren we een lage toegangsprijs, het is een evenement voor en door Apeldoornse jongeren en we willen een plek blijven bieden voor jong muzikaal Apeldoorns talent om podiumervaring op te doen. Bekende Apeldoorners die in de jury willen zitten, wethouders die de avond openen en sponsoring van prijzen voor de deelnemers. Die betrokkenheid van andere Apeldoorners, bedrijven en de gemeente waarderen we zeer. We hopen dit nog vele jaren met plezier te mogen organiseren.Tekst artikel ApeldoornExtra

Bandwedstrijd Plugged! viert jubileum

11 maart aanstaande wordt alweer de 10e editie van Plugged! georganiseerd. Locatie is wederom podium Gigant. Met deze 10e editie viert de organisatie meteen het 5-jarig jubileum. Plugged! wordt sinds juni 2006 voor en door Apeldoornse jongeren georganiseerd.

Plugged! ontstond uit bijeenkomsten georganiseerd door jongerenplatform Apeldoorner.com. Er was veel vraag naar zulke bijeenkomsten. Jongeren kenden elkaar virtueel al via Apeldoorner.com en wilden elkaar ook in het echt ontmoeten. Nadat het idee voor Plugged! ontstond, was meteen duidelijk dat het toegankelijk moest zijn voor jongeren in Apeldoorn. Geen poespas en lage entreeprijzen dus. Het podium biedt beginnende bands een kans om podiumervaring op te doen en voor een groter publiek te spelen.

Deelnemers
Plugged! wordt tweemaal per jaar georganiseerd, dit jaar in maart en september. Eerdere edities waren uitverkocht, wat betekent dat ruim 550 mensen in Gigant van de optredens genoten en deelnemers voor een volle zaal speelden. Onlangs koos de organisatie, bestaande uit Tom Brands, Tom van der Beek en Joram Wentink, uit 21 inzendingen de 6 jongerenbands die 11 maart tegen elkaar mogen strijden. Prijzen zijn niet mis, namelijk interviews in diverse lokale media en een professionele fotoshoot. Traditie is dat de winnaar tijdens de eerstvolgende editie in het voorprogramma staat, dit keer is dat King's Glasses waarbij Tom Hofland optreedt. Deelnemers zijn, in willekeurige volgorde: Concrete, Ben van Essen, One of Each, Life shall be glorious, Side Effect en Ten Past Nine. Wethouder Olaf Prinsen zal de avond officieel openen en Coen Pennings is sinds een aantal edities presentator. Brands noemt het lokale karakter van Plugged! een belangrijke kracht. "We houden alles zo lokaal mogelijk, dat geldt ook voor de jury, bestaande uit de muzikale professionals Siebe Palmen, Reinier Groenendijk en Peter Vroon. Het is voor en door Apeldoornse jongeren. Daarnaast is het heel laagdrempelig, voor 6 euro entree geniet het publiek van 7 optredens." Na ieder optreden krijgt de band feedback van de jury. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het publiek en de jury, waarin de laatste de zwaarste stem heeft. Kaarten voor Plugged! zijn verkrijgbaar bij podium Gigant.

 

Persbericht

Plugged viert eerste lustrum
Tiende editie Plugged! in Gigant
Zes deelnemers zijn bekend

Op vrijdagavond 11 maart 2011 vindt de tiende editie van de bandcompetitie Plugged! plaats in Poppodium Gigant Apeldoorn. Plugged! is een competitie voor Apeldoornse jongerenbands die podiumervaring willen opdoen. De avond wordt geopend door organisatoren Joram Wentink, Tom van der Beek en Tom Brands samen met cultuurwethouder Olaf Prinsen van de gemeente Apeldoorn. Plugged! viert tijdens deze tiende editie haar eerste lustrum! Aanvang van de avond is 19.30 uur. Een kaartje kost zes euro in de voorverkoop en zeven euro aan de deur. Plugged is toegankelijk voor alle leeftijden.

Deelnemers
De deelnemers zijn Concrete, Ben van Essen, One of Each, Life shall be glorious, Side Effect en Ten Past Nine. Een frisse mix van diverse genres en allemaal Apeldoornse jongeren.

Voorprogramma
Het voorprogramma word verzorgd door de winnaar van de 9e editie van Plugged. De vorige editie vond plaats in juni 2010. King's Glasses won destijds en bestond uit Joost Krijnen, Tom Hofland, en Freek Hofste. King's Glasses ging eind 2010 uit elkaar. Tom Hofland en Joost krijnen gaan echter samen verder als het duo Butterfingers. In deze samenstelling verzorgen zij het voorprogramma.

Jury
De jury bestaat deze keer uit een trio opvallende muzikale Apeldoorners: Siebe Palmen, Reiner Groenendijk en Peter Vroon. Siebe Palmen is de voormalig zanger van de band AnderLicht die de 4e editie van Plugged! won in januari 2008. Verder Apeldoorns meest opvallende en kleurrijke popfotograaf Peter Vroon die tevens een fotoshoot verzorgt voor de winnaar. Toetsenist van de Apeldoornse Pink Floyd coverband The Steel Breeze en redacteur van het platform Apeldoorn Direct Reinier Groenendijk maakt het trio compleet.

Presentator
Presentator Coen Pennings neemt het publiek wederom mee op zoek naar nieuw talent.

DJ Peter
Tussen de optredens door zorgt DJ Peter van de Kink du Soleil voor de muziek. Ook na afloop van de bandjeswedstrijd zal hij nog een afterparty geven voor de mensen die nog niet naar bed willen.

Prijzen
De winnaar ontvangt lokale prijzen waar zij als muzikanten wat aan hebben, waaronder een interview met foto in De Stentor/Apeldoornse Courant, een interview in ApeldoornExtra en een professionele fotoshoot, verzorgd door Peter Vroon. Het bedrijf GreenPixx Media zal voor de winnaar een complete videoclip realiseren. Grand Café Jean Pierre Gezellig eten&drinken geeft een geheel verzorgd VIP diner met champagne voor de winnaar weg. Op vrijdag 4 maart heeft dit grand café de deuren geopend in Apeldoorn aan de van Kinsbergenstraat. Het bedrijf NLSMusic biedt de winnende band een opname aan, gemixed door producer en mix engineer Niels Verhoek van NLSMusic. Daarnaast wordt er ook de speciale Vilmos Pluim-wisselgitaar symbolisch uitgereikt aan de winnaar. Deze wisseltroffee komt elke editie terug als eerbetoon aan de in 2008 overleden presentator Vilmos Pluim. Alle deelnemers zijn welkom in de studio van Radio Apeldoorn voor een interview.

Historie en achtergrond
Het duo Tom Brands en Tom van der Beek organiseert al sinds 2006 de bandcompetitie Plugged in Gigant. De laatste paar edities versterkt ook Joram Wentink het team. Plugged is ontstaan vanuit jongerenplatform Apeldoorner.COM.

Podium voor startende lokale bands
Destijds bleek er een sterke behoefte aan een podium voor startende lokale bands. Inmiddels kan Apeldoorn terug kijken op negen succesvolle edities. We merken keer op keer dat we in een behoefte voorzien en we zijn erg blij dat dit initiatief kan blijven bestaan. We hopen ook van de 10e editie weer een succes te maken met goede optredens, een gezellige sfeer en een goed gevulde zaal.

Uitverkocht
Stiekum zijn we er wel trots op. Zonder landelijk bekende doorgebroken artiesten op het podium, maar puur jong lokaal talent, is het ons een aantal keer gelukt om de popzaal van Gigant uitverkocht te krijgen!

Bekende Nederlanders
Plugged heeft wel bekende Nederlanders op het podium in Gigant gehad. Stacey Rookhuizen van Dutch Delight, nu bekend als jurylid van X-Factor, heeft het evenement twee maal geopend. Rob Schouw, voormalig directeur van Sony-BMG Benelux zat in de jury en de band King Jack verzorgde een keer het voorprogramma. Toetsenist Thijs Boontjes en zanger/basgitarist Boaz Kroon van King Jack speelden destijds in de begeleidingsband van Anouk.

055 Magazine
Tijdens de derde editie werd het eerste nummer van 055 Magazine, het jongerenblad voor Apeldoorn, gepresenteerd en tijdens de vierde editie bestond Apeldoorner.COM twee jaar. Het boekje 'twee jaar Apeldoorner.COM' werd toen uitgereikt.

Vilmos Pluim
Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Plugged was het overlijden van presentator Vilmos Pluim in 2008. Symbolisch wordt elke editie de speciale Vilmos Pluim-wisselgitaar uitgereikt aan de winnaar. Deze wisseltroffee komt elke editie terug als eerbetoon aan de in 2008 overleden presentator.

Winst Heldengala
Jongerenplatform Apeldoorner.COM is zaterdagavond 13 december 2008 tijdens het Heldengala in CODA behoorlijk in de prijzen gevallen. De website zelf won in de categorie 'media' en de bandcompetitie Plugged won in de categorie 'cultuur'.

Succesfactoren
De basis en de succesfactoren van Plugged willen we niet uit het oog verliezen. Het moet laagdrempelig en toegankelijk zijn en blijven voor jongeren en dus hanteren we een lage toegangsprijs. Het is een evenement voor en door Apeldoornse jongeren en we willen een plek blijven bieden voor jong muzikaal Apeldoorns talent om podiumervaring op te doen. Bekende Apeldoorners die in de jury willen zitten, wethouders die de avond openen en sponsoring van prijzen voor de deelnemers. Die betrokkenheid van andere Apeldoorners, lokale bedrijven en de gemeente waarderen we zeer. We hopen dit nog vele jaren met plezier te mogen organiseren.

Twee edities per jaar
De eerste editie van Plugged vond plaats op 23 juni 2006. Bijna vijf jaar geleden dus. Al die tijd hebben we steeds twee edities per jaar georganiseerd. Een editie in januari en een editie in juni. Ons voornemen is om twee edities per jaar te blijven organiseren, alleen hebben er nu voor gekozen om niet januari-juni aan te houden, maar te kiezen voor maart-september. De reden is dat we het zo iets meer willen spreiden over het jaar. Daarnaast merkten we dat de juni-editie vaak 'last' had van de vele examenfeesten en examengala's in die periode. Het kwam nog wel eens voor dat bijvoorbeeld drie middelbare scholen op dezelfde avond als Plugged een examengala hadden. Dat merkte je gewoon in de bezoekersaantallen. Door voor maart-september te kiezen hopen we dit 'probleem' te tackelen. We blijven dus wel gewoon twee edities per jaar organiseren.

Apeldoorner.COM
Ondanks dat de website Apeldoorner.COM niet langer online is willen we, in goede samenwerking met Gigant, Plugged blijven organiseren. Het evenement heeft zichzelf inmiddels bewezen en kan op eigen benen staan.Plugged Apeldoorn Gigant